• Svetový deň Downovho syndrómu

          • 21. marec je bohatý na svetové dni. Pripomíname si Svetový deň poézie, zdravého spánku alebo Medzinárodný deň lesov. My sme si osobitne pripomenuli Svetový deň Downovho syndrómu. Pri tejto príležitosti sa totiž koná ponožková výzva. Na znak oslavy ľudskej jedinečnosti sa nosia dve rozdielne ponožky. Tie sa stali symbolom, pretože chromozóm má tvar ponožky a dátum 21. 3. je taktiež symbolický, lebo ľudia s Downovým syndrómom majú o jeden 21. chromozóm navyše. Majú tri namiesto dvoch. Takíto ľudia sú naozaj svetoví. K oslave tohto dňa sme sa pripojili obutím si 2 rôznych ponožiek aj my. Najviac zapojenou triedou sa stali tretiaci, blahoželáme! Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň Downovho syndrómu.

          • Okresné kolo geografickej olympiády

          • V marci sa v Prešove uskutočnil 52. ročník okresného kola geografickej  olympiády. Súťažilo sa v troch kategóriách: G - 4. a 5. ročník, F - 6. a 7. ročník, E - 8. a 9. ročník. Olympiáda pozostávala z teoretickej časti, tu žiaci riešili otázky z monotematického celku, z tém stanovených v metodicko-organizačných pokynoch a z poznatkov o miestnej krajine. V druhej časti žiaci preukázali praktické zručnosti, riešili úlohy prostredníctvom atlasov. Našu školu reprezentovalo 6 žiakov – N. Kišidayová, N. Šimčáková, E. Mušinská, S. Kolarčiková a dvaja najmladší chlapci - P. Uličný a S. Patrik. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za  reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších úspechov. Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo geografickej olympiády.

        • Kritické myslenie - workshop 21.3.2024
          • Kritické myslenie - workshop 21.3.2024

          • Vo štvrtok o 15.30 začína workshop pre žiakov a rodičov, ktorých myslenie nebolí. V spolupráci so Slovenskou debatnou asociáciou sme si pre Vás prichystali zábavné aktivity zamerané na hľadanie súvislostí medzi informáciami. Budeme spoločne odhaľovať dezinformácie, usporiadame si myšlienky a hlavne prediskutujeme rozdiely v názoroch dvoch generácií. Tešíme sa na všetkých prihlásených záujemcov. Ak ste sa prihlásiť nestihli a chcete plnohodnotne stráviť čas so svojimi deťmi, kontaktujte p. uč. Novotnú. Do fotogalérie bol pridaný nový album Kritické myslenie - workshop 21.3.2024.

          • informácie o T9

          • Vážení rodičia,

            vedenie ZŠ Vám oznamuje, že dňa 20. marca 2024 (streda) na základe rozhodnutia MŠVVaŠ Slovenskej republiky sa bude konať v našej škole celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ. Náhradné testovanie sa uskutoční 4. apríla 2024 (štvrtok), je určené žiakom, ktorí sa z objektívnych dôvodov nezúčastnili testovania v riadnom termíne. Informácie súvisiace s testovaním: www.nivam.sk

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          • Riaditeľka školy, v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov, oznamuje, že udeľuje žiakom 1. – 9. ročníka riaditeľské voľno dňa 27. marca 2024 z organizačných dôvodov – Metodický deň. Žiaci 1. – 9. ročníka sú odhlásení z obeda. 

          • Mliečny program 14.3.2024

          • Milí rodičia.

            Radi by sme Vás informovali, že dňa 14.3.2024 bude výdaj mlieka u vedúcej ŠJ pre 1.a 2.stupeň. V čase od 13:00 hod -17:00 hod. Prosíme rodičov, aby si mlieko vyzdvihli v uvedený deň. V iný deň nie je možné si po mlieko prísť. Vyzdvihnúť môže len zákonný zástupca dieťaťa. Každé dieťa má nárok na 2 x 1 liter 3,5% mlieka.

          • Medzinárodný deň materinského jazyka

          • „Za všetko môže Štúr!“ Aj keď sa táto veta javí ako pravda, je to tak trošku hoax. Vieme, že za to, ako vyzerá náš jazyk, môžu viacerí páni – Hodža, Hurban, Hattala, Bernolák, dokonca Cyril a Metod. Dňa 21. februára si celosvetovo pripomíname oslavu materinského jazyka. Buďme vďační, že taký máme a že v ňom máme aj takéto ľubozvučné slová – ľúbezné, tĺk, guľôčka, batôžtek, ľúbim ťa, fialka. My sme si tento deň pripomenuli 2. ročníkom Lingvistického kvízu. V jeho úvode sa nám svojím krátkym životopisom predstavili vyššie menovaní páni, a to v podaní žiakov 9. ročníka. Kvíz bol plný napätia, plný bojov o prvé priečky. Nakoniec sa víťazmi stali a putovnú trofej si odniesli žiaci 4. ročníka za 1. stupeň a žiaci 8. ročníka za 2. stupeň. Ďakujeme pani učiteľke Duchovej a Novotnej za zorganizovanie tohto kvízu. Tešíme sa na budúci 3. ročník. Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň materinského jazyka.

        • Valentín
          • Valentín

          • Aj v našej škole sme si pripomenuli sviatok všetkých zaľúbených, aj tých ľúbených, sviatok sv.Valentína. Tento rok sme to poňali trochu inak. Nechali sme oddýchnuť poštárov a poštu, pretože sadosť natrápili s doručovaním listov pre Ježiška a našim žiakom sme zadali jednoduchú úlohu. Doplňvetu: „Láska je keď...“. 14. februára si na dolnej chodbe žiaci i učitelia mohli prečítať zamyslenia svojich žiakov, spolužiakov, kamarátov, rovesníkov. Tak aby ste vedeli: „Láska je keď má bytosť schopnosť milovať. Láska je keď človek ľúbi sám seba. Láska je keď sa dvaja alebo viacerí ľudia radi. Láska je keď máme jedlo zadarmo. Láska je keď sa bozkávaš. Láska je keď ma mamka má rada. Láska je keď sa s niekým kamarátim. Láska je keď nepovieš mame, že si nebola v nedeľu v kostole. Láska je keď dostanem novú udicu. Láska je keď máme dobrý pocit. Láska je keď sa máme radi.“ Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentín.

          • ELEKTROmatik

          • Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove organizovala 13. februára 2024 šiesty ročník matematickej súťaže ELEKTROmatik. Hlavným poslaním súťaže je vzbudzovať záujem o matematiku. Našu základnú školu reprezentoval 4 – členný tím zložený zo žiakov 8. a 9. ročníka – S. Kolarčikovej, E. Mušinskej, E. Horenskej a T. Vaška. Svoj tím pomenovali Turboslimák. Síce sa naši žiaci neprebojovali až na stupeň víťazov, no my im ďakujeme za reprezentáciu našej ZŠ.

          • Karneval

          • Aký by to bol záver fašiangového obdobia, keby sme si na našej škole neurobili karneval. Telocvičňu našej školy zdobili balóny a farebné stuhy. Naplnila sa čarodejníkmi, vojakmi, maliarmi, princeznami, futbalistami, zajačikmi, pavúkmi a všakovakými vecami, ktoré zrazu dokázali chodiť – pukance, darček, dokonca i samotný prst v topánke. Celým karnevalovým dopoludním nás sprevádzali moderátorky Nina a Jenny a do tanca nám hral DJ KLAUN (Dávid). Poriadne sme sa zabavili, vytancovali, zasúťažili a užili sme si aj tombolu. Víťazmi najkrajších masiek sa stali Ch. Jureková (prst v topánke), D. Slebodník (pavúk) M. Kažimír ( Tictac) D. Balog (megatron) a M. Porubský (múmia).Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval a video.

        • Výsledky súťaže Všetkovedko
          • Výsledky súťaže Všetkovedko

          • Ešte v novembri minulého roka sa na našej škole uskutočnil veľký "súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími", celoslovenská vedomostná súťaž Všetkovedko pre žiakov 1. stupňa. Konečne sme sa dozvedeli výsledky a úspešnosť našich žiakov. Chceli by sme pochváliť všetkých zúčastnených, pretože všetci boli úspešní riešitelia. Vyzdvihnúť však musíme našich prváčikov, ktorí sa vo svojej kategórii umiestnili na 1. mieste. Srdečne blahoželáme. 

          • Maratón písania listov

          • Listový maratón – aktivita, počas ktorej môžu žiaci podporiť ľudí z rôznych krajín sveta. Ide o ľudí alebo ich rodiny, ktoré zažili rôzne druhy nespravodlivosti. Organizácia Amnesty International ich následne posiela kompetentným úradom. Tento rok sme podporili napríklad mladého muža Thapela z Južnej Afriky, strýkov Paula a Pabaia z Austrálie, ktorí bojujú za prežitie jednej z najstarších kultúr v Austrálii. Listy sme adresovali aj do juhoázijského Mjanmarska, kde sa mladý Maung usiluje, aby Facebook niesol zodpovednosť za šírenie nenávisti prostredníctvom rôznych algoritmov, ktoré prispeli k nárastu násilia v jeho krajine. Pýtate sa, či to má zmysel? Možno našich sto listov nie, ale spolu so stovkami ďalších listov a podnetov od ľudí z celého sveta áno. Vtedy sa veci môžu pohnúť k lepšiemu o čom svedčia aj prípady z minulých rokov. 

            Ďakujeme za každý list!

          • Mliečny program 22.2.2024

          • Milí rodičia.
            Radi by sme Vás informovali, že dňa 22.2.2024 bude výdaj mlieka u vedúcej ŠJ pre 1.a 2.stupeň. V čase od 13:00 hod -17:00 hod. Prosíme Vás, aby ste si v tento deň mlieko vyzdvihli. Iný deň nie je možné si po mlieko prísť. Vyzdvihnúť môže len zákonný zástupca dieťaťa. Každé dieťa má nárok na 2 x 1 liter 3,5% mlieka.

        • Karneval pre žiakov 1. - 5. ročníka
          • Karneval pre žiakov 1. - 5. ročníka

          • Karnevalová zábava začína 13.2.2024 o 10.00 hod.  Žiaci sa do masiek prezlečú počas 3. vyučovacej hodiny. Deviataci si pre mladších spolužiakov pripravili tombolu a bohatý program, ktorý potrvá do 12:30. Ďalšie vyučovanie bude prebiehať podľa platného rozvrhu.

        • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku
          • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

          • Mohli by sme povedať, že sme si založili novú tradíciu. Každoročne, s výnimkou smutných pandemických rokov, 
            navštevujeme predstavenie v anglickom jazyku. Naša základná škola ponúka žiakom jazykových skupín 1. a 2. stupňa kultúrny zážitok, vďaka ktorému zároveň rozvíjajú svoje jazykové zručnosti. Herci z Divadelného centra precestovali Slovensko a veľmi atraktívnym spôsobom vtiahli deti do deja, ktorý sa celý (až na krátke resumé) odohrával po anglicky. Mladší žiaci 3. – 5. ročníka si v Prešovskej Scale pozreli predstavenie s názvom „DICK WHITTINGTON and HIS CAT“. Táto činoherná anglická rozprávka s pesničkami nám priblížila tradičný britský príbeh o chudobnej sirote Richardovi (Dickovi), ktorý sa aj vďaka svojej kamarátke mačke stane starostom
            Londýna. Starší žiaci si pozreli predstavenie s názvom „United Neighbours of London“. Tajomný list, ktorý dostanú obyvatelia bytovky, zamieša osudy všetkých nájomníkov a ukáže, aké dôležité je pomáhať si. Ďakujeme pani učiteľke Skolodovej za zorganizovanie tohto podujatia a už teraz sa tešíme na budúci rok. Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie v anglickom jazyku.

        • Lyžiarsky výcvik 2024
          • Lyžiarsky výcvik 2024

          • Nasneží? Nenasneží? To boli otázky, ktoré sme si po novom roku deň čo deň kládli. Vedeli sme, že naša cesta k svahu začne 15. januára a tak sa sledovanie počasia stalo naším každodenným programom. Vyšlo to! Plní očakávania a mierneho strachu sme sa statočne nabalení, aj vybavení dostatočným množstvom sladkého, dali na našu cestu – smer Lučivná. Po ubytovaní sa v krásnom kaštieli a výdatnom obede, sme sa po prvý raz vybrali na svah, z ktorého sme mali nádherný výhľad na celé slnkom zaliate Tatry – čistá romantika. Náš vzťah k lyžiarkam, ktoré tlačili a ťažili by sme romantickým určite nenazvali. Postupne sme ale naberali na zručnostiach a lyže sa stávali našou súčasťou. A tak sa mnohí z nás už druhý deň dostali k vleku. Zbohom večné šliapanie! Večery sme trávili oddychom, zábavou, umeleckým prednesom aj spoločnými hrami. No tvrdá práca cez deň nekončila a tak sme aj v stredu vytrvalo lyžovali. Prestávku sme si dali až vo štvrtok, keď teplota vyrazila nečakane vysoko. Ideálny čas na prechádzku alias najnáročnejšiu túru na celom svete (podľa nemenovaných členov zájazdu). Vybrali sme sa teda na Hrebienok, pozreli si ľadový dom, po návšteve ktorého sme sa museli vonku zohriať, áno vonku, kde bolo omnoho teplejšie. Z Hrebienka sa niektorí „zosánkovali“ až dole. Keďže to bol náš posledný večer, aj sme si potancovali a zabavili sa navzájom scénkami, či vtipmi, no aj si zasúťažili vo vedomostnom kvíze. Náš posledný deň sme si užili ešte na svahu. Využili sme každý moment, aby sme sa vylyžovali do sýtosti a unavení mohli vyraziť domov. A tu už názory od našich lyžiarov, ktorých obľúbené slovo je super : "Bolo tam veľmi pekne, super atmosféra, veľa zábavy." GK "Bolo to super, nič také som nezažil." TK
            "Bolo super, že sme tam boli ako trieda. Svah bol tiež super, mám veľa nových skúsenosti. A super bolo, že nás prišla pozrieť triedna pani učiteľka." VK. Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik 2024.

          • Chrípkové prázdniny - 1. stupeň

          • Oznamujeme žiakom 1. - 4. ročníka a rodičom, že z prevádzkových dôvodov a z dôvodu zvýšeného výskytu  respiračných ochorení, po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Prešove, PRERUŠUJEME výchovno-vzdelávací proces od 7.2.2024 (streda) do 9.2.2024 (piatok).

          • Riaditeľské voľno 2. 2. 2024

          • Riaditeľka základnej školy oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) udeľuje na deň 2.2.2023 (piatok) z organizačných dôvodov riaditeľské voľno pre žiakov 1. – 9. ročníka.  Všetci žiaci, ktorí sú stravníkmi školskej jedálne, budú v uvedený deň z obedov odhlásení.

    • Kontakty

      • Základná škola
      • Správca obsahu: zsdrienov@gmail.com
      • 0911 918 948 alebo +421 51 793 13 05 (základná škola) 0902 807 457 (školská jedáleň) 0902 518 952 (školský klub detí)
      • Nám. kpt. Nálepku 12 Drienov Slovakia
      • IČO: 37876848
      • DIČ: 2021670101
      • Školské stravovanie: SK29 0200 0000 0016 4170 0757 - VÚB
      • ŠKD: SK81 0200 0000 0016 6355 6055 - VÚB
      • Darovací účet: SK86 0200 0000 0016 6355 9651 - VÚB
      • Účet RZ: SK88 0900 0000 0050 4957 3494 - SLSP
      • GDPR: zodpovedna.osoba.zsdrienov@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje