• Pozvánka na triedne aktívy formou konzultácií

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na konzultácie, ktoré sa uskutočnia dňa 29. 04. 2024 v čase od 15.00 do 18.00 hod. vo forme konzultácií s triednymi učiteľmi v kmeňových triedach. Máte možnosť rezervovať si cez edupage konkrétny čas stretnutia s pedagógmi a informovať sa o aktuálnych výchovno-vzdelávacích výsledkoch Vašich detí bez čakania. Veríme, že posledné celoškolské konzultácie v tomto školskom roku prispejú k úspešnému zvládnutiu nasledujúcich finálnych 8 týždňov. 

          • Návšteva Mestského úradu v Prešove

          • Dňa 4. 4. 2024 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili zaujímavej exkurzie na Mestskom úrade v Prešove. Sprievodcom nám bol viceprimátor mesta Prešov pán Krajňák, ktorý má korene v našom Drienove. Nadšení z pekného počasia a free wifi sme sa mohli bližšie oboznámiť s históriou mesta, spoznať rodostrom Prešova, partnerské mestá, oboznámiť sa so spôsobom hlasovania mestských poslancov a dozvedeli sme sa aj iné zaujímavé informácie. Mali sme možnosť prezrieť si miestnosti, ktoré nie sú bežne prístupné, napríklad zasadačku, balkón s výhľadom na námestie, kanceláriu pána viceprimátora, mestský parlament alebo obradnú sieň... V závere sme sa zoznámili s náčelníkom mestskej polície a jeho zástupcom. Ďakujeme pánovi viceprimátorovi za pozvanie a sprevádzanie. Exkurziou sme boli veľmi potešení a len neradi sme sa vracali späť do školy. Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva Mestského úradu v Prešove.

          • Zápas pod deravými košmi

          • Dlho očakávané basketbalové zápolenia medzi žiakmi II. stupňa sa uskutočnili tesne pred veľkonočnými sviatkami v telocvični ZŠ. Súťaže v driblingu so zakončením do koša a streľba na kôš z rôznych vzdialeností preukázali veľmi dobrú pripravenosť súťažiacich družstiev, ktoré museli mať aj dievčenské zastúpenie. Aj tu sa potvrdilo, že šťastie je vrtkavé a o napätie nebola núdza. Najväčší favorit celej súťaže, výber 9. ročníka, skončil až na 3. mieste. O veľké prekvapenie basketbalovej súťaže sa postarali žiaci 6. ročníka, ktorí skončili na 2. mieste a určite urobili radosť svojmu triednemu učiteľovi (v družstve vynikla najlepšia strelkyňa Zuzka Klajberová). Celkovým víťazom basketbalovej súťaže sa stal tím 8. roč. v zostave Ema Horenská, Jozef Balog a Alex Gallat.

            Po skončení súťaže sa uskutočnil dlho očakávaný zápas v basketbale medzi výberom žiakov školy a výberom učiteľov školy. Aj napriek tomu, že výber žiakov mal dlhodobú prípravu, v zápase sa držal olympijského hesla: „Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa!“.  V zápase sa ukázala väčšia skúsenosť učiteľov a napokon výber učiteľov zvíťazil v pomere 33:12 (12:4). Všetkým súťažiacim a zúčastneným ďakujeme a tešíme sa na ďalšie športové turnaje. Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápas pod deravými košmi.

          • Mliečny program - 25.4.2024

          • Milí rodičia.

            Radi by sme Vás informovali, že dňa 25.4.2024 bude výdaj mlieka u vedúcej ŠJ pre 2. stupeň v čase od 13:00 hod -17:00 hod. Prosíme rodičov, aby si mlieko vyzdvihli v uvedený deň. V iný deň nie je možné si po mlieko prísť. Vyzdvihnúť môže len zákonný zástupca dieťaťa.

          • Mliečny program 11.4.2024

          • Milí rodičia.

            Radi by sme Vás informovali, že dňa 11.4.2024 bude výdaj mlieka u vedúcej ŠJ pre 1. stupeň v čase od 13:00 hod -17:00 hod. Prosíme rodičov, aby si mlieko vyzdvihli v uvedený deň. V iný deň nie je možné si po mlieko prísť. Vyzdvihnúť môže len zákonný zástupca dieťaťa. 

          • Ako sme v škole „mali prievan“

          • Dňa 21. marca sa na našej škole v Drienove konal Deň otvorených dverí. Vo vestibule školy privítali našich vzácnych návštevníkom zástupcovia žiackeho školského parlamentu a pár slovami im predstavili ich úlohu i našu školu. Všetkým návštevníkom urobili prehliadku školy. Počas dňa boli otvorené dvere aj do niektorých vyučovacích hodín. Navštíviť ste mohli hodinu biológie, anglického jazyka, prvouky, výtvarnej výchovy, slovenského jazyka, geografie i regionálnej výchovy. Žiaci v triedach boli nadšení, keď kdesi v rohu miestnosti videli stáť niekoho zo svojich blízkych. Návštevníci sa mohli oboznámiť aj s programovaním a robotikou, ktorej sa venujeme na hodinách informatiky. Zástupcovia 9. ročníka nám naprogramovali Micro:bity s rôznymi piesňami, pyšní sme osobitne na nášho piataka Maťa Malého, ktorý to rovnako ako deviataci zvládol sám. Deviataci taktiež naprogramovali aj robota z Lega. Okrem iného sme deň otvorených dverí spojili aj s Dňom vody, ktorý sa oslavuje 22. marca. Žiaci svojou kvapkou prispeli k nápadom na zlepšenie našej ZŠ, návštevníkom i žiakom sa čapovala voda s rôznymi príchuťami. Na výstave sme videli, koľko cukru obsahujú rôzne nápoje, ktoré pijeme i to, ako ďaleko musia za vodou kráčať deti v Afrike. Deň otvorených dverí sme zakončili školením na tému Kritické myslenie, ktoré bolo otvorené rodičom a žiakom našej školy. Školenie prebiehalo pod vedením Slovenskej debatnej asociácie a spoločne sme strávili zmysluplnú hodinku. Ďakujeme všetkým návštevníkom a tešíme sa, keď v našej škole bude opäť trošku prievan. Do fotogalérie bol pridaný nový album Ako sme v škole „mali prievan“.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • V štvrtok 14. marca sa uskutočnilo školského kolo súťaže v umeleckom prednese Hviezdoslavov Kubín. Táto súťaž patrí k tým, ktoré sa hrdia dlhoročnou tradíciou a my sme veľmi radi, že je to tak aj v našej škole. Pokiaľ „bude svet, svetom“, budeme školské kolo HK s veľkou radosťou a nadšením pre našich recitátorov organizovať naďalej. Každý rok nás totiž utvrdzuje v tom, že sú u nás šikovní a za umelecký text zanietení žiaci. Hoci je to na začiatku vždy náročné, postupne objavujú čaro umeleckého prednesu, aby to v školskom kole mohli „odpáliť“, a inak to nebolo ani tento rok. Účasť bola hojná, celú triedu zaplnili nielen súťažiaci, ale aj diváci, ktorí prišli podporiť svojich kamarátov. V troch kategóriach sa podarilo obsadiť dve prvé miesta a v Prešove budú seba prezentovať a nás reprezentovať Oliver Gabana z III. ročníka a Martin Malý z V. ročníka. A čo ostatné miesta? I. kategória (2. – 4. ročník) 3. miesto: Juraj Jurko (poézia), 2. miesto: Anna Ivanová (próza), Viktória Malá (poézia), II. kategória (5. – 6. ročník) 3. miesto: Sandra Sosová (próza), 2. miesto: Peter Uličný (poézia) a III. kategória (7. – 9. ročník) 3. miesto: Natália Jureková (poézia), 2. miesto: Ema Mušinská  (próza), Nella Švihurová (poézia). Tento rok sme udelili aj špeciálnu cenu poroty a to Jožkovi Balogovi z VIII. ročníka. Blahoželáme! Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

          • Týždeň finančnej gramotnosti

          • Aj tento školský rok prebiehal u nás týždeň finančnej gramotnosti. 12. marca predviedli žiaci prvého stupňa svoje finančné zručnosti v súťaži Europočítanie. Najprv si v kvíze overili svoje vedomosti o eurách. V bankomate si museli vybrať presnú sumu peňazí. Problém však nastal, keď bankomat nevydával niektoré bankovky. V  „obchode“ museli nakúpiť toľko vecí, koľko im umožňoval rozpočet.  A na poslednom stanovišti si preverili svoju pamäť. Bolo treba zapamätať si, koľko stoja jednotlivé veci a cenu potom napísať.  Úlohám finančnej gramotnosti sa žiaci na 1. stupni venujú priebežne počas celého školského roka. Finančnú gramotnosť sme uplatnili aj na triednických hodinách. Tento rok sme mali aj vzácnu návštevu. Navštívili nás odborníci z banky a pre žiakov 1. i 2. stupňa si pripravili parádnu finančnú prezentáciu. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavých vecí a za svoju aktivitu sme si mohli odniesť aj svoj prvý milión. Na druhom stupni sa žiaci venovali finančnej gramotnosti najmä na hodinách matematiky. Vyvrcholením bola súťaž tried. Vo finančnom kvíze sa proti sebe postavili štvorčlenné tímy z 5 – 9.. ročníka. Víťazne odchádzali zástupcovia siedmakov, za nimi na druhom mieste deviataci a napokon ako tretí skončili zástupcovia ôsmeho ročníka. Tento rok sme sa zapojili do súťaže Money Master Challenge, ktorú si vyskúšali žiaci 7. ročníka.  Dúfame, že tento týždeň bol pre našich žiakov obohatením a získali nielen nové poznatky a vedomosti, ale aj zručnosti, ktoré ich raz privedú k finančne zodpovednému správaniu. Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň finančnej gramotnosti.

          • SÚŤAŽ VO VYBÍJANEJ z pohľadu Natálie Šimčákovej

          • Už dlho sme sa tešili na súťaž vo vybíjanej preto sme sa na ňu poctivo pripravovali na hodinách telesnej výchovy. 6. 3. 2024 už o 6:55 sme netrpezlivo čakali na pána učiteľa Joščáka, aby sme sa spoločne presunuli do Prešova, na základnú školu Mukačevskú, kde sa táto súťaž konala. Na mieste nás privítal milý pán, ktorý nás zaviedol do našej šatne, kde sme sa prezliekli a išli sme sa rozcvičiť. Po rozcvičke nás čakal hneď prvý zápas s dievčatami zo sv. Mikuláša, kde sme nešťastne prehrali 7:8. Povedali sme si, že vzdať sa nemôžeme a na druhý zápas s domácimi sme  nastúpili plné odhodlania. Vyhrali sme 12:4. Pred nami boli ešte 2 zápasy – so ZŠ Mirka Nešpora, kde sme prehrali 7:8 a Gymnáziom J. A. Raymana. Na posledný zápas sme si už neverili, no napriek tomu sme vyhrali 9:4. Nasledovalo vyhodnotenie súťaže vo vybíjanej, kde sme sa umiestnili na skvelom 2. mieste. Spokojné s výsledkom sme sa prezliekli, presunuli sa na autobusovú stanicu a vrátili sa späť domov. V našej školskej jedálni sme sa naobedovali a konečne sme síce vyčerpané, ale zato veľmi spokojné odkráčali domov. Do fotogalérie bol pridaný nový album SÚŤAŽ VO VYBÍJANEJ z pohľadu Natálie Šimčákovej.

          • Svetový deň Downovho syndrómu

          • 21. marec je bohatý na svetové dni. Pripomíname si Svetový deň poézie, zdravého spánku alebo Medzinárodný deň lesov. My sme si osobitne pripomenuli Svetový deň Downovho syndrómu. Pri tejto príležitosti sa totiž koná ponožková výzva. Na znak oslavy ľudskej jedinečnosti sa nosia dve rozdielne ponožky. Tie sa stali symbolom, pretože chromozóm má tvar ponožky a dátum 21. 3. je taktiež symbolický, lebo ľudia s Downovým syndrómom majú o jeden 21. chromozóm navyše. Majú tri namiesto dvoch. Takíto ľudia sú naozaj svetoví. K oslave tohto dňa sme sa pripojili obutím si 2 rôznych ponožiek aj my. Najviac zapojenou triedou sa stali tretiaci, blahoželáme! Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň Downovho syndrómu.

          • Okresné kolo geografickej olympiády

          • V marci sa v Prešove uskutočnil 52. ročník okresného kola geografickej  olympiády. Súťažilo sa v troch kategóriách: G - 4. a 5. ročník, F - 6. a 7. ročník, E - 8. a 9. ročník. Olympiáda pozostávala z teoretickej časti, tu žiaci riešili otázky z monotematického celku, z tém stanovených v metodicko-organizačných pokynoch a z poznatkov o miestnej krajine. V druhej časti žiaci preukázali praktické zručnosti, riešili úlohy prostredníctvom atlasov. Našu školu reprezentovalo 6 žiakov – N. Kišidayová, N. Šimčáková, E. Mušinská, S. Kolarčiková a dvaja najmladší chlapci - P. Uličný a S. Patrik. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za  reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších úspechov. Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo geografickej olympiády.

        • Kritické myslenie - workshop 21.3.2024
          • Kritické myslenie - workshop 21.3.2024

          • Vo štvrtok o 15.30 začína workshop pre žiakov a rodičov, ktorých myslenie nebolí. V spolupráci so Slovenskou debatnou asociáciou sme si pre Vás prichystali zábavné aktivity zamerané na hľadanie súvislostí medzi informáciami. Budeme spoločne odhaľovať dezinformácie, usporiadame si myšlienky a hlavne prediskutujeme rozdiely v názoroch dvoch generácií. Tešíme sa na všetkých prihlásených záujemcov. Ak ste sa prihlásiť nestihli a chcete plnohodnotne stráviť čas so svojimi deťmi, kontaktujte p. uč. Novotnú. Do fotogalérie bol pridaný nový album Kritické myslenie - workshop 21.3.2024.

          • informácie o T9

          • Vážení rodičia,

            vedenie ZŠ Vám oznamuje, že dňa 20. marca 2024 (streda) na základe rozhodnutia MŠVVaŠ Slovenskej republiky sa bude konať v našej škole celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ. Náhradné testovanie sa uskutoční 4. apríla 2024 (štvrtok), je určené žiakom, ktorí sa z objektívnych dôvodov nezúčastnili testovania v riadnom termíne. Informácie súvisiace s testovaním: www.nivam.sk

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          • Riaditeľka školy, v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov, oznamuje, že udeľuje žiakom 1. – 9. ročníka riaditeľské voľno dňa 27. marca 2024 z organizačných dôvodov – Metodický deň. Žiaci 1. – 9. ročníka sú odhlásení z obeda. 

          • Mliečny program 14.3.2024

          • Milí rodičia.

            Radi by sme Vás informovali, že dňa 14.3.2024 bude výdaj mlieka u vedúcej ŠJ pre 1.a 2.stupeň. V čase od 13:00 hod -17:00 hod. Prosíme rodičov, aby si mlieko vyzdvihli v uvedený deň. V iný deň nie je možné si po mlieko prísť. Vyzdvihnúť môže len zákonný zástupca dieťaťa. Každé dieťa má nárok na 2 x 1 liter 3,5% mlieka.

          • Medzinárodný deň materinského jazyka

          • „Za všetko môže Štúr!“ Aj keď sa táto veta javí ako pravda, je to tak trošku hoax. Vieme, že za to, ako vyzerá náš jazyk, môžu viacerí páni – Hodža, Hurban, Hattala, Bernolák, dokonca Cyril a Metod. Dňa 21. februára si celosvetovo pripomíname oslavu materinského jazyka. Buďme vďační, že taký máme a že v ňom máme aj takéto ľubozvučné slová – ľúbezné, tĺk, guľôčka, batôžtek, ľúbim ťa, fialka. My sme si tento deň pripomenuli 2. ročníkom Lingvistického kvízu. V jeho úvode sa nám svojím krátkym životopisom predstavili vyššie menovaní páni, a to v podaní žiakov 9. ročníka. Kvíz bol plný napätia, plný bojov o prvé priečky. Nakoniec sa víťazmi stali a putovnú trofej si odniesli žiaci 4. ročníka za 1. stupeň a žiaci 8. ročníka za 2. stupeň. Ďakujeme pani učiteľke Duchovej a Novotnej za zorganizovanie tohto kvízu. Tešíme sa na budúci 3. ročník. Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň materinského jazyka.

        • Valentín
          • Valentín

          • Aj v našej škole sme si pripomenuli sviatok všetkých zaľúbených, aj tých ľúbených, sviatok sv.Valentína. Tento rok sme to poňali trochu inak. Nechali sme oddýchnuť poštárov a poštu, pretože sadosť natrápili s doručovaním listov pre Ježiška a našim žiakom sme zadali jednoduchú úlohu. Doplňvetu: „Láska je keď...“. 14. februára si na dolnej chodbe žiaci i učitelia mohli prečítať zamyslenia svojich žiakov, spolužiakov, kamarátov, rovesníkov. Tak aby ste vedeli: „Láska je keď má bytosť schopnosť milovať. Láska je keď človek ľúbi sám seba. Láska je keď sa dvaja alebo viacerí ľudia radi. Láska je keď máme jedlo zadarmo. Láska je keď sa bozkávaš. Láska je keď ma mamka má rada. Láska je keď sa s niekým kamarátim. Láska je keď nepovieš mame, že si nebola v nedeľu v kostole. Láska je keď dostanem novú udicu. Láska je keď máme dobrý pocit. Láska je keď sa máme radi.“ Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentín.

          • ELEKTROmatik

          • Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove organizovala 13. februára 2024 šiesty ročník matematickej súťaže ELEKTROmatik. Hlavným poslaním súťaže je vzbudzovať záujem o matematiku. Našu základnú školu reprezentoval 4 – členný tím zložený zo žiakov 8. a 9. ročníka – S. Kolarčikovej, E. Mušinskej, E. Horenskej a T. Vaška. Svoj tím pomenovali Turboslimák. Síce sa naši žiaci neprebojovali až na stupeň víťazov, no my im ďakujeme za reprezentáciu našej ZŠ.

    • Kontakty

      • Základná škola
      • Správca obsahu: zsdrienov@gmail.com
      • 0911 918 948 alebo +421 51 793 13 05 (základná škola) 0902 807 457 (školská jedáleň) 0902 518 952 (školský klub detí)
      • Nám. kpt. Nálepku 12 Drienov Slovakia
      • IČO: 37876848
      • DIČ: 2021670101
      • Školské stravovanie: SK29 0200 0000 0016 4170 0757 - VÚB
      • ŠKD: SK81 0200 0000 0016 6355 6055 - VÚB
      • Darovací účet: SK86 0200 0000 0016 6355 9651 - VÚB
      • Účet RZ: SK88 0900 0000 0050 4957 3494 - SLSP
      • GDPR: zodpovedna.osoba.zsdrienov@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje